Reisstekker Europa

Ga je reizen binnen Europa? In de meeste Europese landen maken ze gebruik van stekker type C, E en F. Stekker type C staat ook wel bekend als de Schukostekker en type F als de Eurostekker. Voor de meeste Europese landen geldt dat je geen andere stekker nodig zult hebben om je apparaten te kunnen gebruiken. Echter zijn er enkele uitzonderingen, denk bijvoorbeeld aan het Verenigd-Koninkrijk, Cyprus en Malta. Handig dus om nog even te controleren voor je op reis gaat, voor deze landen is het handig om gebruik te maken van een universele reisstekker.

Selecteer een land:

Reisstekkers type C

Stekker type C wordt gebruikt in grote delen van Europa, Afrika en Azië. Het betreft een on-geaarde stekker en is staat ook wel bekend als de “Eurostekker”, de officiële benaming voor de type C stekker is CEE 7/16. Je kunt deze stekker herkennen aan de twee ronde pinnen. Dit type is over het algemeen compatibel met de meeste andere Europese stekkers.

Reisstekkers type E

Stekker type E is met name de standaard in de landen België, Frankrijk, Polen, Slowakije en Tsjechië. Echter wordt dit type ook gebruikt in Tunesië en Marokko. Dit type is over het algemeen compatibel met de meeste andere Europese stekkers.

Reisstekkers type F

Stekker type F gebruiken we in Nederland maar tevens in landen als Duitsland, Oostenrijk, Scandinavië, Portugal, Spanje, Turkije, de meeste landen Oost-Europa en zelfs Rusland. Deze stekker wordt ook wel de “Schukostekker” genoemd. Dit type is over het algemeen compatibel met de meeste andere Europese stekkers.